Συγκεντρώνουμε
1 εκατομμύριο γκρίβνες

837 000 UAH

Ціль 1 000 000 UAH

0%

Εξερευνούμε την Ουκρανία και μετατρέπουμε τις έρευνες μας σε χρήσιμο οπτικό υλικό που μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, για να παρουσιάσουμε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας και να προβάλουμε το ουκρανικό τουριστικό δυναμικό σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ως εκ τούτου, επενδύοντας με οποιοδήποτε τρόπο στο Ukraїner, επενδύετε στην Ουκρανία!

Αν κρίνετε ότι το έργο που κάνουμε είναι χρήσιμο, έχετε την ευκαιρία να το υποστηρίξετε και να επηρεάσετε την μελλοντική του εξέλιξη.

Συγκεντρώνουμε
1 εκατομμύριο γκρίβνες

Όσα περισσότερα χρήματα θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε, τόσο πιο ισχυρή τεχνική υποστήριξη θα μπορούμε να έχουμε και επομένως θα έχουμε τη δυνατότητα να προετοιμάσουμε καλύτερο υλικό στο μέλλον.

Τα λεφτά που θα συγκεντρώσουμε θα πάνε για τους εξής σκοπούς

50%
Ανανέωση του τεχνικού υλικού της αποστολής δηλαδή εξοπλισμός 360 μοιρών, drone, περισσότεροι υπολογιστές για να κάνουμε μοντάζ, οπτικά συστήματα
30%
Το ταμείο αμοιβών της ΜΚΟ Ukraїner
10%
UkraїnerCamp
10%
Τεχνική υποστήριξη για αρχειοθέτηση δεδομένων

Συγκεντρώνοντας χρήματα σημαίνει ότι θα αρνηθούμε την υποστήριξη από τους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες; Όχι
ένα σημαντικό τμήμα των δαπανών της διαχείρισης υλικού, της ασφάλισης, της στέγασης και της διατροφής κατά τη διάρκεια των αποστολών εξακολουθεί να χρειάζεται χρηματοδότηση.

Ποιος το κάνει;
Πώς;

Σήμερα το έργο αυτό διεξάγεται από μια ομάδα περίπου εκατό ενθουσιωδών εθελοντών που είναι πρωτοπόροι στον τομέα αυτό. Είναι άνθρωποι που ταξιδεύουν, καταγράφουν, επεξεργάζονται, μεταφράζουν, περιγράφουν, εξερευνούν και κάνουν πολλές άλλες δουλειές που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, αφιερώνοντας δικό τους χρόνο, συναίσθημα και κόπο. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν στην Ουκρανία, στην Πολωνία, στην Τσεχία, στη Γερμανία, στην Αυστρία και στη Γεωργία.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του έργου, μας υποστήριξαν από την Raiffeisen Bank Aval, την τουριστική εταιρεία Kiy Avia, την Land Rover, την εταιρία μεταλλικού νερού Morshinska, την αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων OKKO, την "FEST", την YedynkaDGTL, την Depositphotos και άλλες. Χάρη στην υποστήριξη των συνεργατών το έργο ξεκίνησε και εδώ και ενάμισι χρόνο συνεχίζει να εμπνέει με τις ιστορίες που καταγράφει.

Πώς λειτουργεί το Ukraїner

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
εξοικείωση με τις γεωγραφικές και εθνολογικές ιδιαιτερότητες της περιοχής
αναζήτηση τοποθεσιών και σχεδιασμός της διαδρομής
αναζήτηση πρωταγωνιστών και διεξαγωγή συνεντεύξεων μαζί τους
επιλογή των μελών της ομάδας (2 εικονολήπτες, φωτογράφος, δημοσιογράφος και παραγωγός)
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Για 2-3 εβδομάδες η ομάδα ταξιδεύει στην επιλεγμένη περιοχή αναζητώντας ιστορίες και τα μέρη που αντιπροσωπεύουν περισσότερο αυτή την περιοχή
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
ΒΙΝΤΕΟ
δομή του βίντεο-υλικού
επιλογή μουσικής από τη συλλογή μας με Ουκρανούς καλλιτέχνες
μοντάζ της ιστορίας και του βιντεο blog, του βίντεο 360, των παρουσεάσεων των σύντομων βίντεο από τις περιοχές ή τοποθεσίες
επεξεργασία του ήχου και των χρωμάτων, video animation, υποτιτλισμός
μετάφραση υπότιτλων σε άλλες γλώσσες
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
επιλογή του υλικού για τη δημιουργία βίντεο και κειμένων
δημιουργία της δομής των δημοσιεύσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
διαλογή του υλικού και δημιουργία του αρχείου
επιλογή φωτογραφιών που θα μπούν στα κείμενα (longread) και στα socialmedia
επεξεργασία των φωτογραφιών
bild-editing
δημιουργία εξώφυλων για τα βίντεο
ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
αποκωδικοποίηση βίντεο
αναγραφή συντακτικών προτιμήσεων σχετικά με τα κείμενα
σύνταξη κειμένων (longread)
προσαρμογές και διευκρινίσεις με τον συντάκτη, επιλογή του τίτλου
μετάφραση κειμένων στις έξι γλώσσες
σύνταξη κειμένου για ενημερωτικά βίντεο
σύνταξη κειμένων για τα socialmedia
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
διάταξη ιστοσελίδας
додавання перекладів
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
παρουσίαση στα socialmedia (Facebook, Instagram, Telegram, Twitter, YouTube)
προβολές στα φεστιβάλ
διεξαγωγή παρουσιάσεων και εκδηλώσεων
δημοσίευση στον ιστότοπό μας
промо публікацій

Τα επόμενα 2 χρόνια σχεδιάζουμε

Να δημιουργήσουμε 100 έργα

Τον ενάμιση χρόνο που δραστηροποιούμαστε, βιντεοσκοπήσαμε γύρο στα εκατό έργα, αλλά μέχρι στιγμής έχουν βγεί μόνο το 40%.

Διεύρυνση του πεδίου του έργου

Δημιουργία τμήματος επικοινωνίας και προβολής πέρα του διαδικτύου. Δημιουργήσαμε μια ισχυρή βάση με έργα που έχουν ήδη μεταφραστεί σε 6 γλώσσες και σχεδιάζουμε να τα προωθήσουμε.

Να ολοκληρώσουμε την πρώτη αποστολή

Έχουμε καλύψει 9 από τις 16 περιοχές της Ουκρανίας. Μας απομένουν ακόμα η Γαλικία, η περιοχή πάνω από το Δνείπερο, η Σλομποζάνσινα, η Ζαπορίζια, η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η Ταυρία και το Βολίν.

Να δημιουργήσουμε νέες μορφές βίντεο και καινούργιες αποστολές με ειδικά θεματα

Μπροστά μας έχουμε μια αποστολή με θέμα τη μαγειρική, μια αποστολή για τις εθνικές μειονότητες, τις πόλεις και τους αντιπροσώπους τους.

Να ξεκινήσει η έντυπη έκδοση του Ukraїner

Μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς

Για να κάνουμε το Ukraїner ακόμα καλύτερο και πιο ποιοτικό, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας

Για τη χρηματοδότηση

Μπορείτε να στείλετε οποιοδήποτε ποσό άπαξ ή να κάνετε μηνιαία συνδρομή. Το ποσό της υποστήριξης σας μπορεί να είναι ίσο με την τιμή ενός εισιτηρίου στο κινηματογράφο ή κάτι περισσότερο – εξαρτάται από τις δυνατοτητές σας.

Αυτό θα εξασφαλίσει την σταθερή ανάπτυξή μας και τη μόνιμη υποστήριξη σας στο Ukraїner.

Συμμετοχή στην ομάδα

Δεδομένου ότι αισθανόμαστε συνεχώς την έλλειψη χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να αναζητούμε νέους εθελοντές. Αν μπορείτε να μας βοηθήσετε στην αποκωδικοποίηση βίντεο, στην μετάφραση και διόρθωση κειμένων, στην επεξεργασία βίντεο ή στον υποτιτλισμό ή αν είστε πρόθυμοι να συμμετάσχετε στην αποστολή ως φωτογράφος ή ως εικονολήπτης, συμπληρώστε την αίτηση για την συμμετοχή σας στην ομάδα.

Γίνε συνέταιρος

Μπορείτε να συμμετάσχετε ως συνέταιρος. Διαθέτουμε πολλές ευκαιρίες για συνεργασία και είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε διαφορετικές προτάσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αγορά προιόντων

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε χρήσιμα, ποιοτικά και όμορφα αντικείμενα στο κατάστημα . Είμαστε πάντα χαρούμενοι να βλέπουμε τους ανθρώπους να φοράνε μπλουζάκια και φούτερ με το λογότυπο του Ukraїner. Από τα προϊόντα σουβενίρ, λαμβάνουμε μόνο το 30% του κόστους για την ανάπτυξη του έργου, αλλά αυτή είναι η μια από τις ευκαιρίες σας να φανείτε κομψοί και να μας βοηθήσετε ταυτόχρονα.

Όλοι, ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα χρόνου, χρημάτων ή διάθεσης, μπορούν να μας βοηθήσουν: παρακολουθώντας τα κείμενα και τα βίντεο που βγαίνουν, διαβάζοντας και σχολιάζοντας τα, προτείνοντας καινούργια μέρη για επίσκεψη και επηρεάζοντας την ποιότητα του έργου μας με τις σκέψεις και τις πράξεις τους.

Η συνεισφορά μου

Ή επιλέξτε άλλη μέθοδο μεταφοράς

Should you have any questions or requests, feel free to contact: mail@ukrainer.net / +380637349133(Olha Shor)