Share this...
Facebook
Twitter

Κάθε χρόνο η εκστρατεία της Ukraїner διατρέχει τουλάχιστον 30 χιλιάδες χιλιόμετρα στην Ουκρανία, από ανατολή προς τη δύση, από το νότο στο βορρά ανιχνεύοντας ενδιαφέρουσες τοποθεσίες και χαρακτήρες. Κάθε χρόνο, όπως και φέτος, κάνουμε αποσπάσματα από όλες τις καταγεγραμμένες ιστορίες του έτους. Τι γνωρίζετε για την Ουκρανία και πως την βλέπετε καθημερινά; Θα προσπαθήσουμε στις φωτογραφίες να σας την δείξουμε λίγο διαφορετική.

Μέσα στο 2018 η Ukraїner πραγματοποίησε έξι αποστολές, κάναμε ζωντανές μεταδόσεις από δύο Μαλάνκα – σε Βάσκιβτσι και Κρασνοϊλσκ, μαζί μας ήταν πάνω από δέκα φωτογράφοι. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε ένα μικρό μέρος των επιλεγμένων εικόνων από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. Δώσαμε τα χρήματα για ένα ταξίδι στην Ελλάδα του γλύπτη Βαλέριϊ και για το ταξίδι αυτό κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκος.

Οι φωτογραφίες μας δημοσιεύονται πιο συχνά εντός έτους στα επίσημα κανάλια του Instagram και Facebook.

Η τελετή καθοδήγησης της Μαλάνκας στα χωριά Κρασνοϊλσκ και Βάσκιβτσι

Το πρώτο ταξίδι της ομάδας Ukraїner της 2018 ήταν στη Μαλάνκα σε Βάσκιβτσι και Κρασνοϊλσκ. Διαχωρίσαμε σε δύο ομάδες, ένα άρθρο και ένα βίντεο για την Μαλάνκα το Κρασνοϊλσκ ήδη στον ιστότοπο της Ukraїner, από την Μαλάνκα του Βάσκιβτσι θα τα δημοσιεύουμε το 2019.

Οι Μαλανκαράδες με μάσκες φωτογραφίζονται με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χωριό Κρασνοϊλσκ στα σύνορα με τη Ρουμανία. 13 Ιανουαρίου 2018.

Share this...
Facebook
Twitter
Φωτογράφος:

Ολεξάνδρ Χόμτσενκο

Οι Μαλανκαράδες, ντυμένοι σατανικοί κλόουν, σε μια γιορτινή πλατφόρμα στην πόλη Βάσκιβτσι στη Μπουκοβίνα στις 13 Ιανουαρίου 2018.

Share this...
Facebook
Twitter
Φωτογράφος:

Βασίλ Σαλίγα

Ο Μαλανκαράς, ντυμένος τσιγγάνος με σπαθί, δήθεν επιτίθεται στην Αρκούδα σε μια παρέλαση των Μαλανκαράδων στον κεντρικό δρόμο του χωριού Κρασνοϊλσκ στα σύνορα με τη Ρουμανία στις 14 Ιανουαρίου 2018.

Share this...
Facebook
Twitter
Φωτογράφος:

Ολεξάνδρ Χόμτσενκο

Ο Μαλανκαράς, ντυμένος αστυνομικός-ζόμπι σε μια παρέλαση των Μαλανκαράδων στην πόλη Βάσκιβτσι στη Μπουκοβίνα στις 13 Ιανουαρίου 2018.

Share this...
Facebook
Twitter
Φωτογράφος:

Βασίλ Σαλίγα

Το ταξίδι του Βαλέριϊ

Στο τέλος του 2017, 850 ευεργέτες μετά το κάλεσμα στον Facebook ανταποκρίθηκαν και συγκεντρώθηκαν πάνω από 110 χιλιάδες Γκρίβνα για ένα ταξίδι στην Ελλάδα ενός γλύπτη από το χωριό του Πανάσιβκα. Στις αρχές Ιανουαρίου, η ομάδα της Ukraїner άρχισε να εφαρμόζει αυτή την ιδέα και αντιμετώπισε δυσκολίες – ο Βαλέριϊ δεν είχε καν εσωτερικό διαβατήριο. Σε λίγους μήνες το 2018, ελήφθησαν όλα τα έγγραφα και τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε το ταξίδι.

Ο Βαλέριϊ, ενθουσιασμένος με το πολιτισμό της Ελλάδας, όλη του τη ζωή ονειρευόταν να πάει σε αυτή τη χώρα. Η ευκαιρία έχει εμφανιστεί αφού δημοσιεύτηκε το άρθρο μας για τον καλλιτέχνη. Τα χρήματα που χρειάστηκαν για το ταξίδι συγκεντρώθηκαν μέσα σε τρεις ώρες. Ωστόσο, εξαιτίας κάποιων περιστάσεων που εν μέρει αναφέραμε στο άρθρο και εν μέρει θα γίνουν γνωστά μετά την δημοσίευση του ντοκιμαντέρ, που επί του παρόντος προετοιμάζεται από την ομάδα της Ukraїner, ο προϋπολογισμός του ταξιδιού αυξήθηκε σημαντικά.

Ο γλύπτης Βαλέριϊ Ερμακόβ παρουσιάζει το νέο του διαβατήριο πριν το ονειρεμένο ταξίδι στην Ελλάδα. 3 Μαρτίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Share this...
Facebook
Twitter
Фотограф:

Παβλό Πασκό

Ο γλύπτης και καλλιτέχνης Βαλέριϊ Ερμακόβ από το χωριό Πανάσιβκα της επαρχίας Πολτάβα γιορτάζει τα γενέθλιά του μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα, όπου ταξίδεψε με δημοσιογράφους του πρότζεκτ Ukraїner. 26 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Μικόλα Νοσόκ.

Share this...
Facebook
Twitter
Фотограф:

Μικόλα Νοσόκ

Ταύρεια

Η πρώτη αποστολή το 2018 ήταν η Ταύρεια. Άρχισε νωρίς την άνοιξη. Στην αρχή της σεζόν πήγαμε στη νοτιότερη περιοχή της Ουκρανίας για να δούμε πώς προετοιμάζεται μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές.

Μαθήματα στην παιδική σχολή ιστιοπλοΐας στην Χερσόν. 14 Απριλίου 2018. Φωτογραφία της: Αλίνα Κονδρατένκο.

Ο φάρος Αδζιγόλσκιϊ από ψηλά. Αυτός είναι ο υψηλότερος φάρος στην Ουκρανία, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ριμπάλτσε στην περιοχή Χερσόν. 22 Απριλίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Ο μάστορας-κατασκευαστής παραδοσιακού μουσικού οργάνου μπουγάϊ Ανδρίϊ Λοπουσίνσκιϊ από το χωριό Δάριϊβκα της επαρχίας Χερσόν στις όχθες του ποταμού Ινγουλέτς. 14 Απριλίου 2018. Φωτογραφία της: Αλίνα Κονδρατένκο.

Το άρθρο για ένα μοναδικό μουσικό όργανο μπουγάϊ δαβάστε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Τα πουλιά πετούν πάνω σε μια αμμώδη ημι-έρημο στην Ταύρεια, κοντά στο ακρωτήρι Κινμπούρνσκα. 22 Απριλίου 2018. Φωτογραφία: Παβλό Πασκό.

Πρόβα στο στούντιο τσίρκου Jin Roh στο Χερσόν. Για 10 χρόνια αυτό το θέατρο τσίρκου δημιουργεί μοναδικές εκθέσεις παγκόσμιου επίπεδου και περιοδεύει σε όλο τον κόσμο. 15 Απριλίου 2018. Φωτογραφία της: Αλίνα Κονδρατένκο.

Το άρθρο για το στούντιο τσίρκου Jin Roh δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Τόπος φωλεοποίησης λευκών ερωδιών (Αργυροτσικνιάς) στο ακρωτήρι Κινμπούρνσκα. Ο Αργυροτσικνιάς ζει απομονωμένος, προστατεύοντας τα υπάρχοντά του από ανταγωνιστές – εκπροσώπους αυτού του είδους. Αλλά τα κοπάδια τους τρώνε μαζί. 22 Απριλίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Ο αγρότης από την κωμόπολη Ολέσκα, Αλμπέρτ Φεδότοβ, καλλιεργεί σταφύλια σε θερμοκήπια, συλλέγει διάφορες ποικιλίες και θεωρεί την αμπελοκαλλιέργεια το επάγγελμα της ζωής του. 16 Απριλίου 2018 Φωτογραφία της: Αλίνα Κονδρατένκο.

Το άρθρο για τον αμπελοκαλλιεργειτή διαβάστε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Μια γυναίκα βάφει διακοσμήσεις γυψομάρμαρων σε ένα σπίτι στη Νόβα Καχόβκα. 17 Απριλίου 2018, Φωτογραφία του: Μικήτα Ζαβιλίνσκιϊ.

Το άρθρο για «πέτρινα κεντήματα» σε σπίτια στη Νόβα Καχόβκα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Αλατόλιμνες κοντά στο χωριό Γερόϊσκε, κοντά του ακρωτήριου Κινμπούρνσκα. 23 Απριλίου 2018 Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Εδώ υπάρχει μια μοναδική μέθοδος εκχύλισης αλατιού – σταδιακή εξάτμιση. Το θαλασσινό νερό διέρχεται από ένα φυσικό καταρράκτη είκοσι λιμνών, τελικά μετατρέπεται σε ροζ άλμη, από το οποίο απευθείας παράγουν αλάτι.

Η εργάτρια ενός εργαστηρίου ταπητουργίας στο χωριό Λιουμπίμιβκα, όπου υφαίνονται τα σουηδικά χαλιά κι εξάγονται σε 29 χώρες του κόσμου. Φωτογραφία του: Μικήτα Ζαβιλίνσκιϊ.

Στην άκρη του ακρωτήριου Κινμπούρνσκα, την θάλασσα και το λιμάνι χωρίζουν μόνο μερικά μέτρα. Όπως μπορείτε να δείτε, το γλυκό και αλμυρό νερό έχει ακόμη και διαφορετικά χρώματα. 6 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Ο αγρότης Σεργίϊ Κοβαλιόβ πηγαίνει τα λάχανα με ένα καρότσι κήπου από το θερμοκήπιο για να τα πουλήσει σε ένα παζάρι στο χωριό Βελίκι Κόπανι, υπαρχία Ολέσκιβσκιϊ. 20 Απριλίου 2018. Φωτογραφία του: Μικήτα Ζαβιλίνσκιϊ.

Θέα του νησιού Δζαριλγάτς στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί της Ουκρανίας, που βρίσκεται στον κόλπο Καρκινίτσκιί, 7 χιλιόμετρα από τη Μαύρη Θάλασσα. 25 Απριλίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Πριτσερνομόρια

Το Πριτσερνομόρια ήταν η δεύτερη περιοχή που επισκέφθηκε η ομάδα μας το 2018. Μες τις λίγες εβδομάδες επισκεφθήκαμε το Μικολάϊβ και την Οδησσό, καθώς και πολλές μικρές πόλεις και χωριά.

Ο Μηχάϊλο Χαλάκ του έθνους μπόϊκο, μαζί με τους αδελφούς του, παίζει μουσική στην παραδοσιακή ομάδα τους μπόϊκους. Είναι οι απόγονοι των μπόϊκων που απελάθηκαν από τη Δυτική Ουκρανία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στο χωριό Ζμίϊβκα και παραμένουν εκεί μέχρι τώρα. 30 Απριλίου 2018. Φωτογραφία του: Βασίλ Σαλήγα.

Ο ζωγράφος Βολοδύμυρ Μπάχτοβ στο στούντιο του στο χωριό Παρούτηνε στην υπαρχία Μικολάϊβ, κοντά στο ιστορικό και αρχαιολογικό απόθεμα Όλβια. 5 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Βασίλ Σαλήγα.

Μια θέα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε έναν αιολικό σταθμό κοντά στο χωριό Διμήτριβκα στη Μαύρη Θάλασσα. 7 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Τα παιδιά με ποδήλατα και ψώνια περνούν από ένα πάρκο στο χωριό Περσοτραβνέβε 8 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Γιούριϊ Στεφανιάκ.

Ένα αυτοκίνητο στον έδαφος του Περιφερειακού πάρκου τοπίου Τηλιγούλσκιϊ κοντά στο χωριό Κόμπλεβο. 8 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Γιούριϊ Στεφανιάκ.

Ο γλύπτης Οβνάν Μανουκιάν από την Οδησσό δημιουργεί ξύλινα γλυπτά χρησιμοποιώντας ένα βενζινοκίνητο πριόνι. Γενικά, ο Οβνάν Μανουκιάν δημιούργησε έξι γλυπτά για την πόλη. Παίρνει ενεργό ρόλο στη ζωή της αρμενικής κοινότητας της Οδησσού. 10 Μαΐου 2018.Φωτογραφία του: Γιούριϊ Στεφανιάκ.

Ο γνωστός αστρονόμος, υπάλληλος του Παρατηρητηρίου της Οδησσού, Οσμάν Σαχρουχάνοφ, κοιτάζει τον ουρανό στις εγκαταστάσεις του Παρατηρητηρίου της Οδησσού. Εκείνη την περίοδο λειτούργησε ως το Κεντρικό Κρατικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο του Λαϊκού Επιμελητηρίου της Ουκρανίας. 12 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Γιούριϊ Στεφανιάκ.

‘Όργωμα με ένα τρακτέρ του οικόπεδου κοντά στο αγρόκτημα με καρυδιές στο χωριό Τρόϊτσκε στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. 13 Μαΐου 2018 Φωτογραφία: Παβλό Πασκό.

Μνημεία του Λένιν σε αγρόκτημα στρουθοκαμήλων στο χωριό Κρεμένιβκα. 15 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Γιούριϊ Στεφανιάκ.

Αγρόκτημα στρουθοκαμήλων στο χωριό Κρεμένιβκα επαρχίας Μικολάϊβ. 15 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Γιούριϊ Στεφανιάκ.

Ποδνειπρόβια και Ζαπορίζζια

Ποδνειπρόβια και Ζαπορίζζια — η τρίτη περιοχή που επισκεφτήκαμε στο τέλος της άνοιξης του 2018.

Θέα του νησιού Χόρτυτσα και το φρούριο «Ζαπορίζσκα Σιτς» στην Ζαπορίζζια. 23 Μαΐου 2018. Φωτογραφία: Παβλό Πασκό.

Η Χόρτυτσα είναι το μεγαλύτερο νησί του ποταμού Δνείπερου. Πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό και ιστορικό συγκρότημα. Από το 2007, η Χόρτυτσα είναι ένα από τα περιλαμβανόμενα στον κατάλογο «7 θαύματα της Ουκρανίας». Στο έδαφος του νησιού μήκους 12 χιλιομέτρων και μέσου πλάτους 2,5 χιλιομέτρων, υπάρχουν στέπες, λιβάδια, δάση δρυός και κωνοφόρων. Το πιο δημοφιλές στο νησί είναι το ιστορικό και πολιτιστικό συγκρότημα «Σιτς Ζαπορίζσκα», το οποίο αναπαριστά την ατμόσφαιρα της εποχής των Κοζάκων. Επιπλέον, το νησί έχει εννέα ακόμα οικισμούς, κατοικιμένους από δύο χιλιάδες ανθρώπους.

Κοζάκικη παράσταση στο νησί Χόρτυτσα. 23 Μαΐου 2018. Φωτογραφία της: Αλίνα Κονδρατένκο.

Ένα από τα κτίρια του εργοστασίου Ζαποριζζστάλ στο Ζαπορίζζια. 24 Μαΐου 2018. Φωτογραφία της: Χριστίνα Κουλακόβσκα.

Μαθήματα στο Μουσείο Ιστορίας Μουσικών Οργάνων «Μπαραμπάνζα» στο Ζαπορίζζι, που ιδρύθηκε από τον Δενίς Βασίλιεβ. 25 Μαΐου 2018. Φωτογραφία της: Χριστίνα Κουλακόβσκα.

Μοναδικός αγγειοπλάστης και ακτιβιστής ο Σεργκίϊ Γκόρμπαν στο εργαστήρι του στον Δνειπρό. 30 Μαΐου 2018. Φωτογραφία της: Χριστίνα Κουλακόβσκα.

Θέα στην προκυμαία της πόλης Δνειπρό κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. 31 Μαΐου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Η μάστορας της τέχνης λουλουδάτο μοτίβο στο λαϊκό ύφος Πετρικίβσκιϊ δείχνει τις ζωγραφιές της στα πιάτα. Πετρικίβκα, 1η Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Γιούριϊ Στεφανιάκ.

Οι οικογένεια του Κερτουλάϊ Ογλί στον Παβλογράδ. Πρόκειται για μια βιομηχανική πόλη στην περιοχή Ποδνειπρόβια, η οποία είναι το κέντρο της ανθρακόφορης λεκάνης της Δυτικής Δονμπάς. 2 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Ολεξάνδρ Χομένκο.

Το κείμενο για τους ρομά της Παβλογράδ δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Ο αγγειοπλάστης Μιχάϊλο Τοβστοβούς κάνει κεραμικά πιάτα στο εργαστήριο της καλλιτεχνικής κεραμικής Pottery Park, που βρίσκεται στο αρχοντικό του χωριού Σεδίεβε, της υπαρχίας Πολτάβα. 2 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Ολεξάνδρ Χομένκο.

Ο Ολεξάνδρ Νατσόσα, με το σακίδιο Blackpack της παραγωγής του, από το εργαστήριο όπου κάνουν αυτά τα σακίδια, πάει για δουλειές με το μοτοποδήλατο. Κρεμεντσούγ. 3 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Ολεξάνδρ Χομένκο.

Ο Αλέξανδρος μαζί με τον φίλο του, τον Αρτέμ Σβεργούν, ίδρυσε μια επιχείρηση παραγωγής σακιδίων υψηλής ποιότητας Blackpack, τα οποία εξάγονται στο εξωτερικό. Άρθρο εκκίνησης διαβάστε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Η φοιτήτρια του σχολείου στον Κροπιβνίτσκιϊ υφαίνει ένα έργο τέχνης κατά τη διάρκεια του μάθηματος της Λαϊκής Καλλιτέχνισας της Βαλεντίνα Δομπροβόλσκα. 4 Ιουνίου 2018.Φωτογραφία του: Ολεξάνδρ Χομένκο.

Οι νεαροί ποιμένοι το απόγευμα βόσκουν ένα κοπάδι κατσικιών στο αγρόκτημα Χρισή Γύδα στο χωριό Ποκρόβσκε. Ζαπορίζζια. 4 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Δύο κορίτσια κατεβαίνουν στο τελεφερίκ πάνω από τη λίμνη Ραδόνοβε – πρώην λατομείο γρανίτη που έχει πλημμυρίσει. 5 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Ολεξάνδρ Χομένκο.

Ναδδνειπριάνσινα

Μεταξύ των Ζαπορίζζια και Ναδδνειπριάνσινα είχαμε ένα σύντομο διάλειμμα στον γύρισμα και για τρεις εβδομάδες βυθιστήκαμε στη μεγαλύτερή κεντρική επαρχία της Ουκρανίας, η οποία ανήκει στην πρωτεύουσα – στον Κίϊβ. Αλλά γύρω μας ήταν τόσες πολλές ιστορίες που αποφασίσαμε μετά την κύρια γκάμα των αποστολών να κάνουμε μια σειρά από ξεχωριστές ιστορίες του Κιέβου.

Ο αυτοδίδακτος μηχανικός Βολοδύμυρ Βαβιλόβ με ένα φανταστικό αυτοκίνητο, δημιουργημένο από τον ίδιο. 19 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Ο Βολοδύμυρ αγόρασε το παλιό αυτοκίνητο της FIAT για 4000 γρίβνα, και στη μετρατοπή του αυτοκινήτου επένδυσε πάνω από 300 χιλιάδες γρίβνα. Το εξάτροχο αυτοκίνητο μοιάζει με ένα διαστημόπλοιο, στην οροφή του οποίου είναι τοποθετημένη η φιγούρα του εξωγήινου. Αυτό το θαυμάσιο αυτοκίνητο έχει μέχρι και οκτώ σωλήνες εξάτμισης, δίσκους τροχών με οπίσθιο φωτισμό και στην καμπίνα έχουν εγκατασταθεί πέντε τηλεοράσεις.

Κεντρική παραλία στην πόλη Μπίλα Τσέρκβα πάνω στον ποταμό Ρως. Αυτός ο ποταμός θεωρείται υπερβολικά ρυπαρός και η κολύμβηση δεν συνιστάται. 20 Ιουνίου 2018 Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Το παιδί τρέχει στο αγρόκτημα «Τα κατσίκια της βάβω» στο χωριό Γαλάϊκι στην περιοχή του Κιέβου. Η επιχείρηση λειτουργεί από το 2007. Το οικογενειακό αγρόκτημα «Τα κατσίκια της βάβω» ήταν ένα χόμπι που έχει αναπτυχθεί σε βιομηχανική κλίμακα και αποτελεί παράδειγμα μιας επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης.. 20 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Ο τεχνίτης επεξεργάζει το λαιμό μιας μελλοντικής κιθάρας σε εργαστήριο εργοστασίου Universum Guitar. 21 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Όλες οι κιθάρες του εργοστασίου Guitar της Universum βασίζονται στο «χρυσή τομή». Οι τεχνίτες πιστεύουν ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες στον μοναδικό ήχο των κιθάρων. Οι ουκρανικές κιθάρες παίζονται από τον Alice Cooper, τον Tommy Emmanuel, τον John Pattiucci και πολλούς άλλους διάσιμούς μουσικούς.

Μια θέα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε ένα παρτέρι του αμφιθεάτρου και μια βεράντα με τριαντάφυλλα στο εθνικό πάρκο «Σωφίϊβκα» στην πόλη Ούμαν. 22 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα αναπαύεται, προστατευόμενη από την βροχή κάτω από μια ομπρέλα, κάθεται σε ένα κορμό στην έκταση του φαραγγιού Μπούσκιϊ. Υπαρχία Τσερκάσσι. 22 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Εκμάθηση φυσαρμόνικας στην σχολή της πόλης Ζάσκιβ περιοχής Ναδδνειπριάνσινα. 24 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Ένας πελαργός περπατά μέσω του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος Zernolend στο χωριό Ίβκιβτσι δήμου Τσεγερήν περιφέρειας Τσερκάσσι. Εδώ οι επισκέπτες συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της εμφάνισης του ψωμιού, συμμετέχουν σε διάφορα σεμινάρια και περιπετειώδη παιχνίδια. 26 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Ο ξεναγός του μουσείου Ολεξίϊ Τροχήμοβιτς και ο ιδεαδημιουργός Ναζάρ Λαβρινένκο του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος Zernolend στο χωριό Ίβκιβτσι δήμου Τσεγερήν περιφέριας Τσερκάσσι. 26 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Η θέα στο ξενοδοχείο «Σλοβιάνσκιϊ», ή, όπως αποκαλείται επίσης, το Μπλε Παλάτι κατά το ηλιοβασίλεμα. Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Βλαδύσλαβ Γοροδέτσκιϊ. 26 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Το φράγμα Ρεβίβσκα μεταξύ της πόλης Σβιτλοβόδσκ και του χωριού Ποδορόζνε. 29 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Μια γυναίκα Ρομά κρατά δύο από τα παιδιά της κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην Ζολοτονόσα, περιφέρια Τσερκάσσι, στο μοναδικό κέντρο της κεντρικής Ουκρανίας «Διαγενεακός διαλόγος», όπου οι Ρομά μπορούν να έχουν ιατρική περίθαλψη, να χαλαρώσουν, να πλύνουν τα πράγματα τους και να κάνουν ντους. 6 Ιουλίου 2018. Φωτογραφία της: Αλίνα Κονδρατένκο.

Αρθρο για Ρομά της Ζολοτονόσα δημοσιεύτηκε στον ιστοτοπο της Ukraїner.

Βολίν

Βολίν — είναι μια περιοχή, που συνδέεται κυρίως με την επαρχία Βολίν, αλλά αυτή η ιστορική περιοχή είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτή εκστρατεία φέτος ήταν η πέμπτη.

Το σπίτι ενός ψαρά στο χωριό Σταρίϊ Σολότβιν, στο μέσο του ποταμού Κοδνιάνκα, η φωτό είχε τραβηχτεί από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις αρχές Φεβρουαρίου και νωρίς του Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Το κτήμα και κουτιά για τα λάχανα στο χωριό Χοροχόριν, της υπαρχίας Λούτσκ, από ψηλά. Πρόκειται για το μοναδικό χωριό της Βολίν, όπου υπάρχουν μαζικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με καλλιέργεια φράουλας και του λάχανου του Πεκίνου. 29 Ιουλίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Τα παιδιά με το άλογο και κάρο στο δρόμο κοντά στο Βολοδύμυρ-Βολίνσκιϊ. 30 Ιουλίου 2018. Φωτογραφία του: Δμητρό Μπάρτος.

Οι εργαζόμενοι του στούντιο γυαλιού Sweet Glass δείχνουν πώς κάνουν καπνοσύριγγα και άλλα προϊόντα με τη μοναδική τεχνολογία, σύμφωνα με την οποία στο γυαλί υψηλής ποιότητας προστίθεται ασήμι της υψηλότερης δοκιμής. 31 Ιουλίου 2018. Φωτογραφία του: Δμητρό Μπάρτος.

Ο Ίγορ Δζικόβσκιϊ, μέλος της ομάδας «One in the canoe», ασχολείται με το plogging στο δάσος κοντά στη πόλη Σοσνίβκα στην επαρχία Βολίν. Το plogging είναι ένα άθλημα που συνδυάζει το τζόκινγκ και τη συλλογή απορριμμάτων, δηλαδή την ταυτόχρονη φροντίδα της υγείας και του περιβάλλοντος. 1 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Δμητρό Μπάρτος.

Ο μάστορας της μαυροκαπνιστής κεραμικής Ανδρίϊ Ουλιανίτσκιϊ με τη σύζυγό του σε εργαστήριο κεραμικής στην πόλη Τσερβονογράδ επαρχίας Βολίν. 1 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Δμητρό Μπάρτος.

Το καλοκαιρινό πρωτάθλημα αγωνιστικού έλκηθρου της Ουκρανίας πραγματοποείται στην μοναδική πίστα της χώρας για έλκηθρα που βρίσκεται στο Κρεμενέτς, στην Βολίν. 4 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Πίστες για έλκηθρα στο Κρεμενέτς, μήκους 1157 μέτρων, άρχισαν να κατασκεύαζουν στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Τις 2004 τέθηκε σε λειτουργία.

Η βασιλική των Αγίων Ιγνάτιος Λογιόλα και Στανίσλαβ Κόστκα ή η εκκλησία των Ιησουιτών στην Κρεμένετς στη περιοχή Βολίν. 5 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Τώρα αυτή η βασιλική μετονομάζεται στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Αυτό το κτίριο του μπαρόκ είναι το ψηλότερο κτίριο στην πόλη. Κατά τη διάρκεια της ΕΣΣΔ, η εκκλησία χρησιμοποιήθηκε ως αθλητική εγκατάσταση για εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Θέα στο φρούριο Ταρακάνιβσκιϊ από ψηλά. 5 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Τα ερείπια ενός μοναδικού στρατιωτικού κτιρίου στα τέλη του 19ου αιώνα. Το φρούριο βρίσκεται κοντά στην πόλη Δούμπνο, κοντά στο χωριό Ταρακάνιβ, Βολίν. Το φρούριο ήταν στην κατάσταση της ετοιμότητας μέχρι το 1908. Είναι ενδιαφέρον ότι το κτίριο παραμένει στον στρατιωτικό ισολογισμό.

Θέα το κάστρο Οστρόζσκοι στην Σταροκωστιαντήνιβ. 7 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Πρόκειται για ένα κτίριο του XVI αιώνα, που χτίστηκε στη συμβολή των ποταμών Σλούτς και της Ίκοποτ για την προστασία των γύρω περιοχών από τις εισβολές των Τατάρων. Το κάστρο ήταν η κατοικία της οικογένιας του κνιάζ Οστρόζσκιϊ, από την οποία έλαβε την ονομασία του.

Θέα της Μονής των Καρμελιτών Ξεπολίτων στην πόλη Μπερδίτσιβ στην υπαρχία Ζιτόμιρ. Η Ukraїner-εκστρατεία γυρίστηκε αυτό το διάσημο καθολικό καθεδρικό ναό του XVII αιώνα, επιστρέφοντας από Βολίν στο Κίεβο για ξεκούραση. 7 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Σλομποζάνσινα

Σλομποζάνσινα — μια από τις μεγαλύτερες περιοχές της Ανατολής, που περιλαμβάνει μερικώς την περιοχή που σχηματίστηκε πολύ αργότερα – το Δονμπάς και όλη η περιοχή του Χάρκιβ και εν μέρει των περιοχών Σούμι, μια περιοχή από την οποία ξεκίνησε η σοβιετική κατοχή, γι ‘αυτό το Χάρκιβ συχνά λανθασμένα αποκαλούν «πρώτη πρωτεύουσα» σύμφωνα με το σοβιετικό πρότυπο, ωστόσο, είναι μια περιοχή με την ουκρανική ταυτότητα, της κόμπζας, των Κοζάκων, των κιμωλίων βουνών και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

κόμπζας
η κόμπζα είναι ένα λαϊκό έγχορδο όργανο που μοιάζει με λαούτο με 4 (ή περισσότερες) διπλές χορδές.

Θέα του Δερζπρόμ και Πλατίας Ελευθερίας στην Χάρκιβ. 23 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Δερζπρόμ ή ο Οίκος της Κρατικής Βιομηχανίας – ο πρώτος σοβιετικός ουρανοξύστης 13 ορόφων, ένα μνημείο αρχιτεκτονικής στο ύφος του κονστρουκτιβισμού. Η πλατεία Ελευθερίας είναι η μεγαλύτερη στην Ουκρανία και είναι η δέκατη πέμπτη μεταξύ των μεγαλύτερων πλατείων στον κόσμο.

Θέα από ψηλά των αεροσκαφών Πολιτικής αεροπορικής περιπολίας που αναχωρούν για βάρδια κοντά στο αεροδρόμιο Χάρκιβ. 25 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Ο πιλότος της Πολιτικής αεροπορικής περιπολίας που πετά πάνω το Χάρκοβο. Μία από τις κύριες δραστηριότητες αυτής της περιπολίας είναι η ιατρική εκκένωση με τη βοήθεια αεροπορικού εξοπλισμού. 25 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Σεργίϊ Σβερδέλοβ.

Ο κομπζάρ Ναζάρ Μποζζίνσκιϊ παίζει στο μπαζάρι του Χάρκιβ όπως τα παλία. 26 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Σεργίϊ Σβερδέλοβ.

κομπζάρ

O κομπζάρ είναι ο μουσικός που παίζει την κόμπζα, ένα λαϊκό έγχορδο όργανο που μοιάζει με λαούτο με 4 (ή περισσότερες) διπλές χορδές.

Σταθμός ιονοσφαιρικής έρευνας στην πόλη Ζμίϊβ κοντά στο Χάρκοβο από ψηλά. 27 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει το Ινστιτούτο ιονόσφαιρας στο Χάρκοβο, τα ραντάρ ασυνάρτητης σκέδασης, μια διπλή κατοπτρική παραβολική κεραία και μια 25-μέτρων κεραία πλήρους στροφής. Αυτές οι πολύπλοκες τεχνικές εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί για να μελετηθούν οι επιδράσεις των εκπομπών ραδιοσυχνοτήτων στο ιονοσφαιρικό πλάσμα. Εν μέρει ο ιονοσφαιρικός σταθμός εξακολουθεί να λειτουργεί.

Οι επισκέπτες του δημιουργικού χώρου D • R • U • Z • I στην Κωστιαντήνιβκα στην περιοχή του Ντονέτσκ ασχολούνται με την τεχνική εργασία. 31 Αυγούστου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Παχόμενκο.

Ένα άρθρο σχετικά με τους χώρους αλληλεπίδρασης στην Κωστιαντήνιβκα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Ένα σιδηρουργείο στην Δομπροπίλλια. 1η Σεπτεμρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Παχόμενκο.

Λατομείο πηλού κοντά την Δρουζκίβκα, στην Σλομποζάνσινα. Εδώ γίνεται εξόρυξη πυρίμαχου άργιλου, το οποίο έχει υψηλή ζήτηση από τους ξένους παραγωγούς. 1η Σεπτεμρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Η Άννα Τούζοβα παίζει με το παιδί στο κέντρο παιδιών με ειδικές ανάγκες «Πρόμιν» στην Κωστιαντήνιβκα του Ντονέτσκ. 1η Σεπτεμρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Παχόμενκο.

Το άρθρο σχετικά με τους χώρους αλληλεπίδρασης στην Κωστιαντήνιβκα διαβάστε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Ο αγιοπλάστης Δμητρό στην Σλοβιάνσκ. 2 Σεπτεμρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Παχόμενκο.

Τα παιδιά διασκεδάζουν σε ένα αθλητικό γήπεδο, χτισμένο με κεφάλαια μίνι επιχορήγησης, που έλαβε η οργάνωση «Δημιουργός της Ιστορίας» για την αναζωογόνηση της πόλης Δομπροπίλλια της υπαρχίας Ντονέτσκ. 2 Σεπτεμρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Το άρθρο σχετικά με τους χώρους αλληλεπίδρασης στην Δομπροπίλλια διαβάστε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Ο ακτιβίστας Μαξίμ Τρούνοβ μιλάει στους δημοσιογράφους της Ukraїner για τη δημιουργία ενός πάρκου Skateboards, για τους νέους, στο έδαφος του κινηματογράφου «Φιλίας» στο Λισιτσάνσκ. 5 Σεπτεμβρίου 2018. Φωτογραφία του: Αρτέμ Γάλκιν.

Το άρθρο σχετικά με τους χώρους αλληλεπίδρασης στο Λιτσιτσάνσκ δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ukraїner.

Ο Ζζασίν Ισκονδάροβ – ο επικεφαλής της τουρκο-μεσχαιτιανικής κοινότητας στο χωριό Βασουκίβκα κοντά στο Μπάχμουτ, που αναπαύεται στο σπίτι με την οικογένειά του. 6 Σεπτεμβρίου 2018. Φωτογραφία του: Αρτέμ Γάλκιν.

Η θέα του ραδιοτηλεσκοπίου (UTR-2) μεγαλύτερου στον κόσμο που βρίσκεται κοντά στην πόλη Τσουγούϊβ στην Σλομποζάνσινα. Είναι ενδιαφέρον ότι η έκταση του ραδιοτηλεσκόπιου είναι μεγαλύτερη από όλα τα ραδιοτηλεσκόπια ολόκληρου του πλανήτη συνολικά. 7 Σεπτεμρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Πορτραίτο του συνθέτη Πιότρ Τσαϊκόβσκιϊ από την Ναδίγια Χοδασέβιτς-Λεζζέ, με μωσαϊκή τεχνική, σε έκθεση σε ιστορικό και καλλιτεχνικό μουσείο στο χωριό Παρχόμιβκα υπαρχίας Χάρκιβ. 8 Σεπτεμβρίου 2018. Φωτογραφία του: Αρτέμ Γάλκιν.

Η Γοριούνκα Λουκέρια Κόσελεβα συναντήθηκε με μια συγχωριανή της στην αυλή του σπιτιού της στο χωριό Νοβά Σλομποδά στην Σλομποζάνσινα. Οι Γοριουνοί – είναι αυτόχθονος πληθυσμός της περιοχής Πουτίβλ, μια υποεθνική ομάδα, που σχηματίστηκε σε αυτές τις περιοχές τον XVI αιώνα. 10 Σεπτεμβρίου 2018. Φωτογραφία του: Αρτέμ Γάλκιν.

Γαλιτσινά

Η τελευταία, η 16η περιοχή ήταν η Γαλικία, ίσως η πιο κορεσμένη περιοχή σε συγκέντρωση ιστοριών και τοποθεσιών. Πραγματικά, το ποιο δύσκολο στην αποστολή μας στη Γαλικία ήταν να επιλέξουμε μεταξύ των ηρώων μας.

Θέα στο Εθνικό Λυρικό θέατρο Όπερας και Μπαλέτου, καθώς και στη λεωφόρο Ελευθερίας – τον κεντρικό δρόμο του Λβιβ από το ψηλά. 3 Σεπτεμρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Το κάστρο Ολέσκιϊ. Σήμερα είναι ένα τμήμα της Πινακοθήκης Λβιβ. 19 Σεπτεμρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Θέα του κάστρου Ολέσκιϊ κατά το ηλιοβασίλεμα. Αυτό είναι το παλαιότερο κάστρο της Γαλικίας. Ένα μνημείο αρχιτεκτονικής και ιστορίας των XIII-XVIII αιώνων. Η θέση του κάστρου στα σύνορα της Λιθουανίας και της Πολωνίας προκάλεσε έναν συνεχή αγώνα και συχνές αλλαγές ιδιοκτητών. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ιστορικές πηγές το 1327.

Το κάστρο Ολέσκιϊ είναι γνωστό στην πολωνική ιστορία από το γεγονός ότι το 1629 ο εγγονός του Δανηλόβιτς, ο μελλοντικός βασιλιάς της Πολωνίας Jan III Sobieski γεννήθηκε εδώ, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του το κάστρο έλαβε το καθεστώς της βασιλικής κατοικίας. Κατά της εποχής της ΕΣΣΔ, στο κάστρο δημιουργήθηκαν στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου και στρατιωτικές αποθήκες. Μόνο από τη δεκαετία του ’70 του περασμένου αιώνα ξεκίνησε η ενεργή αποκατάσταση του κάστρου Ολέσκιϊ.

Ο λίρνικ και ο γλύπτης Γορδίϊ Στάρουχ παίζει την κολίσνα λίρα στο εργαστήριο του στο Λβιβ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Φωτογραφία της: Αλίνα Ρούδια.

λίρα

κολίσνα λίρα - ένα παλιό έγχορδο μουσικό όργανο, στο οποίο το ρόλο της πόρπης εκτελεί το τροχό.

Το άρθρο για τον Γορδίϊ Στάρουχ διαβάστε στο ιστότοπο της Ukraїner.

Μια αρκούδα στο καταφύγιο «Δομαζζίρ». Το καταφύγιο για αρκούδες άνοιξε τον Οκτώβρη του 2017 κοντά στο χωριό Δομαζζίρ, 15 χιλιόμετρα από την πόλη Λβιβ, περιοχή Γαλιτσινά. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Φωτογραφία της: Αλίνα Ρούδια.

Το ύδρυμα για αρκούδες είναι ένα κέντρο αποκατάστασης το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει και να διασώσει αρκούδες από σταθμούς εκπαίδευσης σκυλιών, κινητούς ζωολογικούς κήπους, τσίρκα, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Διαβάστε περισσότερα για το Δομαζζίρ , που δημοσιεύτηκε ήδη.

Μια κάτοικος του κέντρου επαν-κοινωνικοποίησης των άστεγων ανθρώπων «Emaus-Oselya» στο Βίννικι, που βρίσκεται στην υπαρχία Λβιβ, απολαμβάνει τις ακτίνες του Ήλιου. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Φωτογραφία της: Αλίνα Ρούδια.

Η τεχνίτης της λαϊκής τέχνης η Δάρια Αλιόσκινα, που αναβιώνει την παλιά ουκρανική τέχνη την βιτινάνκα, με τα έργα της. Λβιβ, 23 Σεπτεμβρίου 2018 Φωτογραφία της: Αλίνα Ρούδια.

βιτινάνκα

βιτινάνκα είναι ένα είδος αρχαίας σλαβικής, ιδιαίτερα ουκρανικής λαϊκής τέχνης διακοσμήσεις οικισμών, μοιάζει σε τεχνική δημιουργίας σιλουέτας.

Σοβιετική γλυπτική στην αυλή του εργοστασίου πειραματικής κεραμικής και γλυπτικής του Λβιβ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Φωτογραφία της: Αλίνα Ρούδια.

Το άλογο βοσκεί σε οικολογικό αγρόκτημα κοντά στο χωριό Πλόσκα επαρχίας Λβιβ, το αγρόκτημα δημιουργήθηκε από τον ενθουσιώδη Ταράς Σουχοδόλσκιϊ. 27 Σεπτεμβρίου 2018. Φωτογραφία του: Αρτέμ Γάλκιν.

Εκκλησία της Γεννήσεως της Παναγίας – θρησκευτικό κτίριο, ενεργός ναός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία στην πόλη Στρήϊ της Γαλικίας. 1 Οκτοβρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Χτίστηκε το 1425. Η εκκλησία επανειλημμένα χτυπήθηκε από πυρκαγιές, υποβλήθηκε σε πολλές επιδιορθώσεις. Είναι ενδιαφέρον ότι η εκκλησία παρέμεινε ενεργή κατά τη Σοβιετική εποχή και συνεπώς διατηρούσε όχι μόνο την εσωτερική διακόσμηση, αλλά και ξύλινα παγκάκια. Στα τέλη του XVI και αρχή του XVII αιώνων η εκκλησία απόκτησε το ὄργανον – Εκκλησιαστικό όργανο ένα αερόφωνο πληκτροφόρο μουσικό όργανο. Η πρώτη γνωστή ιστορική αναφορά για την εκκλησία γράφτηκε το 1620.

Οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία «Φρανκίβσκ, που πρέπει να συντηρηθεί», η οποία συγκεκριμένα ασχολείται με την αποκατάσταση αυθεντικών θυρών της πόλης, δείχνουν το εργαστήριό τους στους δημοσιογράφους της Ukrainer. 4 Οκτωβρίου 2018. Φωτογραφία της: Χριστίνα Κουλακόβσκα.

Ηλιοβασίλεμα πάνω από το όρος Παράσκα – την υψηλότερη κορυφή του ίδιου ονόματος στην οροσειρά Σκόλιβσκι Μπεσκίδι στα Καρπάθια. Το ύψος του βουνού είναι 1268,5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 6 Οκτωβρίου 2018. Φωτογραφία της: Χριστίνα Κουλακόβσκα.

Ο ιδιοκτήτης του ράντσο «Σκάρμποβα Γορά» Οστάπ Λούν παίζει με ένα άλογο στον αγρό κοντά στο ράντσο. 8 Οκτωβρίου 2018.

Share this...
Facebook
Twitter
Φωτογράφος:

Κατερίνα Ακβαρέλνα

Οι επισκέπτες του ράντσου «Σκάρμποβα Γορά» στο χωριό Λοπουσνά, περιοχής Περεμισλιάνσκιϊ, καβάλα σε άλογα. Σε αυτό το αγρόκτημα έχει αναπτυχθεί μία φάρμα αλόγων και ο καθένας μπορεί να υππεύει το άλογο. 7 Οκτωβρίου 2018.

Share this...
Facebook
Twitter
Φωτογράφος:

Χριστίνα Κουλακόβσκα

Οι τεχνίτες κάνουν ένα γλυπτό του Ιησού Χριστού στον εργαστήρι του κεραμικού εργοστασίου του Λβιβ. 8 Οκτωβρίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Ο Βαλέριϊ Διδοράκ από την Κολομίγια της Γαλιτσινά. 9 Οκτωβρίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Ο Βαλέριϊ για πέντε χρόνια μαστορεύει τεράστιους αρχέγονους δυνόσαυρους. Από τα βιβλία και το Διαδίκτυο μαθαίνει πως ήταν. Όταν δεν έχει αρκετές πληροφορίες για κάποια μέρη του σώματος τους, χρησιμοποιεί τη δική του διαίσθηση.

Οι άνθρωποι περπατούν κατά μήκος της πλατείας Θεάτρου στην Τερνόπιλ. 12 Οκτοβρίου 2018. Φωτογραφία του: Παβλό Πασκό.

Η κοπέλα σε βισίβανκα Μπορσίβσκα από τη συλλογή της Βίρα Ματκόβσκα – της ιδιοκτήτριας της μεγαλύτερης συλλογής του κόσμου από κεντημένες μπλούζες και πουκάμισα σε τέχνη Μπορσίβσκα. Η συλλογή έχει περισσότερα από δεκαπέντε χιλιάδες είδη ένδυσης. 12 Οκτωβρίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Το κέντημα σε τέχνη Μπορσίβσκα είναι εύκολο να αναγνωριστεί λόγω των ιδιαιτέρως αντίθετων σχημάτων, που έγιναν με την ενεργή χρήση των μαύρων κλωστών.

Η Ελβετίδα Χριστίνα Λίμπεργκερ στα χέρια της κρατά κιβώτιο για την συλλογή καρπαθιακών βοτάνων. 13 Οκτωβρίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Μαζί με άλλες τρεις γυναίκες, η Χριστίνα ίδρυσε την επιχείρηση «Καρύκευμα από το Ποτουτόρι» στους υποκαρπαθαϊκούς λόφους στο χωριό Ποτουτόρι κοντά στο Μπερεζάνι. Η πεδιάδα, όπου καλιεργούν τα βότανα, το στεγνωτήριο και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας βρίσκονται στο αγρόκτημα. Άλλα βότανα μαζεύονται στα χωράφια της εταιρείας ή στη φύση γύρω από το Ποτουτόρι σε οικολογικά καθαρά μέρη.

Ένα σμήνος πουλιών που πετούν στον ουρανό κοντά στο Μπούτσατς. 10 Οκτωβρίου 2018. Φωτογραφία της: Κατερίνα Ακβαρέλνα.

Συντελεστές

Επεξεργαστής φωτογραφιών:

Ολεξάνδρ Χόμτσενκο

Επεξεργαστής φωτογραφιών:

Μπογκντάν Λογκβινένκο

Συντάκτρια:

Ευγενία Σαπόζνικοβα

Μεταφράστρια:

Κίρα Βερεσσάγινα

Ακολούθα την αποστολή